Πέτρινες κατασκευές

Οι κατασκευές και το χτίσιμο με πρώτη ύλη τη φυσική πέτρα αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους χτισίματος και σφραγίδα της Ηπείρου.

Μία γνωστή και διαδεδομένη τεχνική είναι η ξερολιθιά που αποτελείται από σκέτη πέτρα, χωρίς προσθήκη άλλου συνδετικού υλικού. Οι πέτρες είναι σαν να αποκτούν ζωή, αλλάζουν σχήματα και γραμμές ανάλογα με τις συνθήκες.

Η εμπειρία μας, μάς επιτρέπει να χρησιμοποιούμε την τεχνική της ξερολιθιάς σε συνδυασμό με άλλα υλικά για οικοδομική σταθερότητα, χωρίς να αλλοιώνεται η ομορφιά της πέτρας, την οποία σμιλεύουμε με τρόπο που αναδεικνύεται το χρώμα και η υφή της.

Έτσι πετυχαίνουμε ένα αξιόπιστο κτίσμα, καλά προστατευμένο και θεμελιωμένο, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και το αρχιτεκτονικό θαύμα της ξερολιθιάς.  

Τα οικοδομικά υλικά που είναι διαθέσιμα στη σημερινή εποχή, μας δίνουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε κατασκευές σε συνδυασμό με άλλους τρόπους χτισίματος, όπως βυζαντινό και παραδοσιακό στυλ, με βάση την τεχνική της ξερολιθιάς, προσαρμόζοντας τις κατασκευές στο περιβάλλον και στις απαιτήσεις των πελατών μας.

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα, με συνέπεια και επαγγελματισμό να μεταμορφώσουμε και να χτίσουμε την πέτρα, η οποία μας δίνει απεριόριστη ελευθερία σε πέτρινες κατασκευές παντός τύπου!

Επικοινωνήστε μαζί μας και εμπιστευθείτε μας! Η τέχνη μας είναι το μεράκι μας!